Mozaik Bringa

Kis méretű üveg és kő darabokból összeállított minta, vagyis mozaik. Igen, egy biciklin. Kb. két éve fogant meg a gondolat: Mi lenne, ha egy bringát mozaik borítással tennénk egyedivé úgy, hogy a funkcionalitás is megmarad? Magunk sem tudtuk mi lesz belőle. Egy kísérleti múzsa története.

Friss topikok

Rekredenc

2013.10.31. 17:29 GADM

A minap jutott eszembe, hogy még meg sem említettem Zsoltot, a zseniális mozaikost, akivel egy közös ismerősünk révén kerültünk kapcsolatba. Zsolt párjával együtt alkotja a Rekredenc gárdáját és zseniálisak, ezt bátran mondhatom. Aki nem hiszi nézzen rá a facebook oldalukra. Munkáikat látva nem volt kérdés, hogy a mozaik felrakását velük szeretném megcsinálni.

Először e-mailben beszéltünk a bringás tervem részleteiről, akkor állapodtunk meg az elképzelés főbb vonalairól, a váz egyes paramétereiről, stb. Ez alapján keresgéltem a neten ideális jelöltet... Amint meg lett a vázhoz a villa, elvittem őket Zsolthoz, hogy Ő is lássa, megtapogassa mivel kell majd dolgoznia és további részleteket is leegyeztettünk. Többnyire szabad kezet kapott a motívumok és minták alakításában. Egyetértettünk abban, hogy fekete alapra dolgozzunk, fekete ragasztóval és a mozaikok egy része is fekete lesz, amik között élénk színű darabok adják majd a mintát.

Elsőre nagyon szimpatikus volt Zsoltban, hogy a falra feltett, vagy képnek elkészített mozaikok helyett sokkal jobban inspirálják a használati tárgyak, amelyeknek egészen új identitást kölcsönöznek a kis üveg darabkák. Zsoltnál a használati tárgyak mozaikkal történő burkolásakor fontos tényező a funkcionalitás megtartása (lásd kenyérsütő, hangfal, stb.) és ez a mozaik bringa esetében elsődleges szempont volt. Mindez több volt, mint biztató :)

Szólj hozzá!

Címkék: bringa mozaik specialized rekredenc

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr516480095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása